Jaktdag2: På tisdag brukar det bli Galtryggen, men i år tog vi Lelldreve istället. Det är ett svårt drev, så nu skulle vi försöka att driva från Svantes väg mot nordväst till Stommen. På vägen upp såg vi många spår av älg. Även i dett drev hördes skott tidigt. På pass 30 satt Anders, han hade skjutit en kalv. Man hade hört skott på ställen, så det skulle bli mer. Sen visade det sig att Birgitta hade skjutit sin första älg och det blev en skoveltjur med 11 taggar. Kul ! Se även bild av Birgitta från slaktboa onsdag morgon.

Fler sidor:
Sista dagen
Från skogen
Mellan dreven

Den 15/8 var det ordinarie jaktstämma. Nytt för i år är att det har bildats ett viltvårdsområde. Man diskuterad bl.a de nya stadgarna.

Årets älgjakt startade måndagen den 8 oktober.

Älgjakt 2001


 

Åter till startsida
Till årets älgjakt hade man köpt en pulka att dra fram älgarna med. Här har Sten-Åke fyrhjuling och pulka på släp och parkerat vid Flyttra i väntan på jobb.

Vi började som vanligt med Gravelhultdrevet. Vädret var lite grådisigt men ingen regn. Ovanligt varmt för årstiden, ca 10 grader på morgonen. Jakten blev lyckad. Redan innan drevet startade, började det smälla. Hör rapport direkt från drevet.När vi kom fram till Stora Mossen visade det sig att vi skjutit 7 älgar, 4stora och 3kalvar. Till höger ser ni att pulkan kom till användning.

Efter andra drevet, som var Sörgårdshaget blev det ärtsoppa vid Savtjärnet. Nedan ser ni traktorn med alla älgarna.